Har du vært bekymret for rengjøring og desinfisering av rullestolen?

Rullestoler er viktig medisinsk utstyr for pasienter i medisinske institusjoner.Hvis de ikke håndteres riktig, kan de spre bakterier og virus.Den beste måten å rengjøre og sterilisere rullestoler på er ikke gitt i de eksisterende spesifikasjonene.Fordi strukturen og funksjonen til rullestoler er komplekse og mangfoldige, er de laget av forskjellige materialer (f.eks. metallrammer, puter, kretser), hvorav noen er pasientens personlige eiendeler og pasientens personlige bruk.Noen er sykehusartikler, en eller flere deles av forskjellige pasienter.Personer som bruker rullestol i lengre perioder kan ha fysiske funksjonshemninger eller kroniske sykdommer, noe som øker risikoen for spredning av medikamentresistente bakterier og sykehusinfeksjoner.

1_proc

Kanadiske forskere gjennomførte en kvalitativ studie for å undersøke den nåværende statusen for rullestolrengjøring og desinfeksjon i 48 kanadiske helseinstitusjoner.
Måten rullestolen desinfiseres på
1,85 % av medisinske fasiliteter har rullestoler rengjort og desinfisert av seg selv.
2,15 % av rullestolene i medisinske institusjoner er regelmessig overlatt til eksterne selskaper for dyp rengjøring og desinfeksjon.

Måten å rengjøre
Vanlige klorholdige desinfeksjonsmidler ble brukt i 1,52 % av medisinske institusjoner.
2,23 % av medisinske institusjoner bruker manuell rengjøring og mekanisk desinfeksjon, som bruker en blanding av varmt vann, vaskemiddel og kjemiske desinfeksjonsmidler.
3,13 prosent av helseinstitusjonene brukte spray for å desinfisere rullestoler.
4,12 prosent av medisinske institusjoner visste ikke hvordan de skulle rengjøre og desinfisere rullestoler.

Resultatene av undersøkelsen av medisinske institusjoner i Canada er ikke optimistisk, i undersøkelsen av eksisterende data om rengjøring og desinfeksjon av rullestol er begrenset, fordi hver medisinsk institusjon å bruke en rullestol, ga denne studien ikke en konkret metode for rengjøring og desinfeksjon, men i lys av funnene ovenfor, oppsummerte forskerne i henhold til noen problemer funnet i undersøkelsen flere forslag og implementeringsmetoder:
1. Rullestolen skal rengjøres og desinfiseres dersom det er blod eller tydelige forurensninger etter bruk
Gjennomføring: Både rengjørings- og desinfeksjonsprosedyrer må utføres, desinfeksjonsmidler sertifisert av medisinske institusjoner må brukes i spesifiserte konsentrasjoner, desinfeksjonsmidler og desinfeksjonsanlegg bør følge produsentens anbefalinger, seteputer og rekkverk bør overvåkes regelmessig, og overflater bør skiftes ut i tide. hvis skadet.
2. Medisinske fasiliteter skal ha regler og forskrifter for rullestolrengjøring og desinfeksjon
Gjennomføring: Hvem har ansvaret for rengjøring og desinfeksjon?Hvor ofte er det?På hvilken måte?
3. Mulighet for rengjøring og desinfisering av rullestoler bør vurderes før kjøp
Implementering: Du bør konsultere sykehusets infeksjonsavdeling og avdeling for rullestolbruk før du kjøper, og konsultere produsenten for spesifikke implementeringsmetoder for rengjøring og desinfeksjon.
4. Opplæring i rullestolrengjøring og desinfeksjon bør gjennomføres blant ansatte
Implementeringsplan: Den ansvarlige må kjenne til måten og metode for vedlikehold, rengjøring og desinfisering av rullestolen, og trene personellet i tide ved bytte for å gjøre dem klar over sitt ansvar.
5. Medisinske institusjoner bør ha en mekanisme for å spore bruken av rullestol

Implementeringsplan, med tydelig merke skal skille mellom ren og forurensning av rullestolen, de spesielle pasientene (som smittsomme sykdommer som spres ved kontakt med pasienter, pasienter med multiresistente bakterier) bør fikses til å bruke rullestol og andre pasienter før bruk bør sikre at du har fullført prosessen med rengjøring og desinfeksjon, bør terminal desinfeksjon brukes når pasienten skrives ut fra sykehuset.
De ovennevnte forslagene og implementeringsmetodene gjelder ikke bare for rengjøring og desinfeksjon av rullestoler, men kan også brukes på mer medisinsk relaterte produkter i medisinske institusjoner, for eksempel veggsylinderens automatiske blodtrykksmåler som vanligvis brukes i poliklinisk avdeling.Rengjøring og desinfeksjon kan utføres i henhold til forslagene og implementeringsmetoder.


Innleggstid: 24. september 2022